Saturday, July 5, 2014

New Project: Roadmovies Introduction / introductie

In dutch:

Eindexamen project

In september begint een nieuw studie jaar 2014-2015 dit is alweer mijn 4e en daarmee tevens laatste jaar aan de kunstacademie studierichting fotografie. Dit betekent dus dat ik mijn afstudeerjaar in ga en me bezig ga houden met een afstudeer project en om niet achter de feiten aan te gaan lopen was mijn plan om daar aan al wat eerder mee te beginnen. Zodat ik al wat vooronderzoek heb voor een mogelijk project, en daarmee vooral kan gaan aftasten wat ik wel en vooral ook niet zou willen gaan doen. Echter loopt dit toch minder soepel dan ik vooraf had verwacht. Ik heb dan wel een idee, een onderwerp die mij erg interessant en waar ik eens eerder in het 2e leerjaar bij een opdracht genaamd; 'bureaula idee' (welke ook op dit blog is te vinden later hier over meer) aangewerkt heb, maar ondanks ik een idee heb over een onderwerp en ook ideeën heb wat betreft de motivatie voor deze keuzen kom ik niet echt tot een start, ofwel eerste uitwerking van het project. 

Bureaula idee

Het them of onderwerp waar ik mij project over zou willen laten gaan is Roadmovies en roadtrips maar met name het fenomeen 'Roadmovie' en de daarbij passende cliches. Dit is een onderwerp die mij al langer fascineert en zoals ik al eerder aangaf heb ik dit onderwerp al eens eerder in een 'schoolopdracht' verwerkt namelijk; de bureaula idee, een opdracht waarbij je een onderwerp moest kiezen die je fascineerde en daarbij uitleggen wat dit onderwerp inhoudt en waarom het je fascineert etc. Daarbij was het dan met name de bedoeling dat je 5 uitwerkingen bedacht, en indien mogelijk zeer uiteend lopend en daarbij was alles mogelijk zolang je maar goed nadacht over het concept, wat, waarom en hoe je dit gaat realiseren. Niks meer dan een theoretisch oefening om je concepten goed op papier te kunnen zetten en na te denken over mogelijkheden, en wat er allemaal bij een project komt kijken. afijn, dit alles is terug te vinden op dit blog onder het hoofdstuk of kopje bureaula idee.

Nu is het de bedoeling dat ik hier op het blog zoveel mogelijk inspiratie materiaal ga plaatsen, van websites tot documentaires en films, van fotografie tot film en ook muziek alles wat na mij idee relevant kan zijn voor het project als referentie. Dus een referentie kader gerelateerd aan dit project en eventueel updates van mijn eigen creaties en ideeën.


Movieposter 'Paris, Texas' Wim Wenders