Sunday, July 6, 2014

New Project: Roadmovies Inspiration II

New Project: Roadmovies Inspiration II

*For the inspiration blog of my Roadmovie project I will use the dutch language and another fond to make this part recognizable*


Todd Hido

Een Roadtrip kan op verschillende manieren gemaakt, ervaren en uitgebeeld worden zo is het werk van Todd Hido daar ook een voorbeeld van en dan refereer ik met  name na het boek 'A Road Dividend'(2010) (zie afbeelding).

"A Road Divided" 


Het is een fotoboek met foto's die Todd maakte vanuit zijn auto al reizend door het landschap. De landschappen ogen vaak wijds, desolaat en meestal is het regenachtig of hebben de foto's in elk geval een koude en kille uitstraling, het beeld bezit een vorm van eenzaamheid. Misschien wel de eenzaamheid van het alleen onderweg zijn zonder een ogenschijnlijk doel of eindbestemming. De huizen die hij s'nachts fotografeert en de motel/hotels die hij bezoekt lijken (ondanks dat deze beelden uit een andere serie komen) als een tussen stop die als een tijdelijk 'thuis' fungeren. Het werk heeft daarmee na mij zeggen een basis van het fenomeen 'Roadmovie' te pakken, het onderweg zijn en tijdens de reis stoppen niet alleen om te rusten maar ook om opzoek te gaan naar enige vorm van een 'thuis'basis.

Bookcover A Road Divided - Todd HidoA Road Divided , by Todd Hido from José Bautista on Vimeo.


References / Bronnen:
Todd Hido
ASX Suburbx (Todd Hido)