Saturday, July 5, 2014

New Project: Roadmovies Inspiration I

New Project: Roadmovies Inspiration I

*For the inspiration blog of my Roadmovie project I will use the dutch language and another fond to make this part recognizable*

Roadtrips ken men vandaag de dag ook vanuit huis maken alles want men nodig heeft is een computer met internet verbinding.
Een voorbeeld van zo een Roadtrip die tevens een referentie is naar grote (amerikaanse) fotografen zoals; Robert Frank, Stephen Shore, Joel sternfeld, William Eggleston en vele andere is het 'foto' project van Doug Rickard.

A New American Picture

A new American picture is een (foto) project van de kunstenaar / oprichter en uitgever Doug Rickard, met name bekend van zijn fotografie verzamel website 'American Suburb X', ik zet 'foto' tussen haakjes omdat het in feite geen foto's zijn maar screenshots van zijn beeldscherm, een foto van wat hij op zijn beeldscherm ziet terwijl hij doormiddel google streetview door het Amerikaanse landschap reist. Toch zijn het niet gewoon simpelweg screenshots hij zoekt naar momenten in al bestaand beeldmateriaal en maakt opnieuw een kader in dit beeld en legt daarmee het beeld opnieuw vast tevens zijn deze momenten (in tegen stelling tot bijvoorbeeld een Henri-cartier Bresson)niet vast gelegd door de camera/fotograaf vanwege deze momenten maar omdat deze zich toevalligerwijs tegelijkertijd voordeden toen ook de sluiter van de camera af ging om deze straat vast te leggen als puur een registratie van deze omgeving. En dus zijn deze momenten 'gevonden' door Doug in feite pas werkelijk vast gelegd wanneer hij besluit dit beeld te kiezen en deze 'vast te leggen' door een nieuw kader te maken en het ons te tonen.


Bookcover see amazonBronnen:
Doug Rickard
American Suburb X
A New American Picture